Belysningsplan – Funksjonell stemningsfull og strømbesparende belysning!

Hva er en belysningsplan?

En belysningsplan er planlagt lyssetting av private hjem, industri og næringsbygg eller av andre installasjoner inne og ute, utført av elektrikere i samarbeid med lysleverandører. Målet er at lyset skal være funksjonelt, energibesparende, godt for lommeboka, men kanskje viktigst av alt stemningsfullt.

“Lyset kan endre et rom lik en pensel kan forvandle et lerret. I møte med lysdesign forvandles ordinære rom til estetiske perler, og dette skaper trivsel for de som oppholder seg der”

Stemningsskapende belysning

Lys er ikke bare lys, men så mye mye mer. Lys er et viktig verktøy i utsmykkingen av et byggverk. God lyssetting kan bli brukt aktivt for å oppnå rett stemning, og for å understreke arkitektoniske styrker eller fremheve interiør og farger. Lyset kan endre et rom lik en pensel kan forvandle et lerret. I møte med lysdesign forvandles ordinære rom til estetiske perler, og dette skaper trivsel for de som oppholder seg der.

Det er individuelt hvordan man opplever lyset og hva man trives i. Noen liker dimmet varm indirekte belysning mens andre foretrekker kaldere og mer oppkvikkende belysning. Det gjelder å finne det som passer for brukeren av rommet, samt hva slags funksjon rommet vil komme til å ha. Vår jobb er å bevisstgjøre og hjelpe deg med å finne den optimale belysningen for ditt behov. I denne leken med lyset kan man oppnå ønsket stemning, om det skal være kos eller arbeid.

I motsetning kan dårlig lyssetting av et rom ha dårlig innvirkning på oss, og senke livskvalitet og humør. For eksempel kan alt for sterk direkte belysning som skaper store kontraster gi oss utmattende hodepine når vi egentlig trenger skarpe øyne og hode for arbeid, eller om vi oppholder oss i et alt for mørkt rom med få svakt lysende lamper og små vinduer som ikke slipper inn nok dagslys kan vi sitte igjen trøtte og late. Det er bevist at de som sliter med insomnia kan få bedre søvnrytme om de får nok dagslys på dagtid, og har det behagelig og dimmet på ettermiddag/kveldstid. Søvnhormonet melatonin produseres når det er mørkt på kvelden. Og god søvn gir bedre livskvalitet. Viktige punkter å ta med i beregningen når man oppgraderer eller planlegger nytt bygg. Vi har lyst til å gi våre kunder helsefremmende belysning som fungerer!

Bruksområde og funksjon

Lyset skal i tillegg til å gi stemning selvfølgelig også være funksjonelt til det rommet det skal brukes i, og lyse der du trenger lyskilden. Det være seg til jobbing, lesing, spising, matlaging, avslappning, lek, soving osv. Lyssettingen må nødvendigvis være forskjellig fra badet til lekerommet, eller fra sofakroken til arbeidsbenken i garasjen. Et kontorlandskap trenger f.eks annen belysning enn et sykehus eller en cafe. Samtidig kan et rom ha ulike bruksområder, en cafe trenger dimmet koselig belysning ute i cafeen, men på kjøkkenet må det være sterk direkte belysning slik at tilbereding av maten blir gjort på en renslig måte. Det eksisterer i dag mange moderne muligheter for å gjøre hverdagen enkel og funksjonell, med feks lysstyring med dimmere eller via app på mobilen.

Bærekraftig og strømbesparende løsninger

Oaeks mål er å gi våre kunder lave strømregninger, bærekraftig energi og funksjonell belysning. En godt gjennomtenkt belysningsplan er en investering for deg og for miljøet. Vi tilpasser planen etter ønsket prisnivå og funksjon. Vi har mange moderne bærekraftige løsninger som kan skreddersys ditt behov. Og de fleste moderne løsningene fungerer strømbesparende da lyset kan stilles inn slik at det slukkes om du forlater rommet, eller det kan manuelt styres via brukervennlig app på mobil eller nettbrett.

Snakk med oss i OAEK ​​om du ønsker å oppgradere belysningen i ditt hjem, og ta oss gjerne med på reisen fra før du begynner på selve byggeprosessen. Vi utarbeider belysningsplan tilpasset akkurat ditt prosjekt. Vi elsker å installere og syns lysplanlegging er enormt spennende. Mens vi lager belysningsplanen for deg ønsker vi å gjøre det oversiktlig, forståelsesfullt og lett for deg å velge rett belysning til rett sted.

Vi kan gjøre hele jobben: fra belysningsplan til installasjon. Vi tilbyr stilfull moderne belysning fra hele verden. Jobben kan gjøres av oss i Oaek eller i samarbeid med en belysningsleverandør. Vi tar alle oppdrag, alt fra et rom i boligen til hele næringsbygg, eller hele installasjoner ute og inne.